De kracht, die ons laat leven (Qi genoemd in de Oosterse Filosofie), heeft me vanaf mijn jeugd geïntrigeerd. In de leer van de Traditionele Chinese Geneeswijzen heb ik uiteindelijk een filosofie gevonden, die bij mij past. TCM (Traditional Chinese Medicine) is gebaseerd op het Taoisme, en probeert alle verschijnselen zoals Planten, Mens, Dier, in verbinding met de kracht van het Universum te omschrijven, en te verklaren. Deze filosofie die gebaseerd op de 5-elementen-leer de wereld probeert te beschrijven, op fysiek, spiritueel en energetisch vlak, is duizenden jaren oud, en nog steeds aktueel als basis, om mens en dier te kunnen behandelen, of ziektes te voorkomen.

Alles wat tastbaar is, maar ook het mystieke hebben een plaats in deze leer. Dit 'triggert' iedere keer weer mijn nieuwsgierigheid en het verlangen, mensen te helpen, om zoveel mogelijk in harmonie met zichzelf te komen.

TCM probeert dit potentieel in de mens te activeren, en draagt zo bij aan het ontwikkelen en behouden van Gezondheid en Geluk.
ACUPUNCTUUR, SHIATSU en FYTOTHERAPIE zijn voor mij de Drie Pilaren in de Traditionele Chinese Geneeswijzen, die het bewustwordings- en genezingsproces ondersteunen.

Tijdens de eerste behandeling wordt er met behulp van een Intake gesprek bepaald welk behandelprincipe voor een klacht de toepasselijke behandelmethode is. Polsdiagnose en Tongdiagnose zijn hier, naast het doorspreken van een aantal vragen betreffende de cliënt en de klacht, de basis voor verdere behandelingen